Hoop en welvaren

Iemand het licht niet.................. in de ogen gunnen.

Het gebeurt steeds vaker dat er boten zomaar losgegooid worden.Baldadigheid????met doelbewuste opzet?????of vanwege de kift????ik weet het niet.Maar hier aan de strekdam in Maastricht was het afgelopen zomer ook iemand overkomen.Een andere watersporter kon erger voorkomen en redde de onfortuinlijke schipper.

Het stroomt hier nogal en er vaart aan de andere kant ook vrachtvaart en rondvaartboten dag en nacht.En wat te denken van de st Servaas brug met al die boogpijlers.Gelukkig zijn er dit keer geen ongelukken gebeurt en kwam de schipper met de schrik vrij.De boosdoeners waren natuurlijk in geen velden of wegen meer te zien.

Misschien zijn de daders zich totaal niet bewust van het gevaar hoop ik dan toch  dat uit hun handelen kan voortvloeien.Net zoiets is het springen vanaf bruggen,dukdalven of schoeingen net voor een varende boot plotseling in het water te duiken,wat we ook wel eens zien.De springers zijn zich totaal niet bewust wat de 'klapmessen' die de scheepspropellers toch zijn, kunnen aanrichten.

En tja op een schip zit niet echt een rem,soms duurt het wel even voordat het stil ligt.Dat het soms fout gaat daar is geen twijfel over.Zelfs met ouders erbij aan de waterkant die op het gemak er naar zitten te kijken.Ik gun iedereen het licht in de ogen en hoop dat niemand ooit op zo'n manier een letsel of erger oploopt.Want helaas is dat wel eens het geval.3 opmerkingen:

oma leentje zei

Oei het zal je maar gebeuren dat zoiets je overkomt. Gelukkig nooit mee gemaakt. Waar wij ons altijd dood aan ergeren zijn de onkundige huurbootschippers. Of die fijne huursloepers van de zomer bij de spiegelplas kwam er een doodleuk onder de brug door zetten toen wij groen hadden . Je schrikt je rot als eropeens zo'n ding voor je opduikt. Het is vaak onkunde maar als je waarschuwd kan je nog een grote bek krijgen ook. Gun ieder het zijne maar oei oei vaak gaat het maar net goed.

ps was het maar al weer zover zin in

♫ M e l ☺ d y ♫ zei

Wat afchuwelijk, ik ben me bewust van veel vandalisme en dom gedrag... maar dit had ik niet bedacht.

Wel een hele goede invulling van mijn thema, dank je wel,

Liefs en fijne dag

Mirjam Kakelbont zei

Het lijkt wel of je tegenwoordig een oppasser naast je priv├ębezit moet zetten om er ongestoord van kunnen te blijven genieten. Bie ons in 't durp wordt ook steeds meer vernield. Maar dit gedrag gaat nog een tandje verder!